Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött gomba barna rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg vagy személyenként 2 db nagyobb gomba
  • 0,5 kg darált hús (én 1db csirke mellet daráltam le itthon)
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 marék spárga
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 1 csomag spárga
  • 2 csomag gyors barna rizs

Elkészítése

A gombát megtisztítom és félreteszem. A petrezselymet apróra vágom. A zsemléket vízbe áztatom, kinyomkodom, majd a húshoz adom, a fűszerekkel, a tojással és a petrezselyemmel együtt jól összegyúrom. Ezzel a keverékkel megtöltöm a gombákat, majd olajozott tepsibe teszem őket. A tetejüket megszórom sajttal (ha van otthon, egy kis bacon is kerülhet a sajt tetejére), és 180-200 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.

A spárgát enyhén sós vízben kb. 10 percig párolom, majd lecsepegtetem. A rizst szintén enyhén sós vízben megfőzöm (lehet olyat kapni a Tescóban, amit csak 10-12 percig kell főzni).

Öntetnek lehet hozzá adni egy kis majonéz és ketchup keverékét.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-gomba-barna-rizzsel/