Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg kenyér (vagy cipó)
  • császárszalonna
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag újhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só
  • bors

Elkészítése

A kenyeret vagy cipót hosszában és keresztben is bevagdossuk egészen az aljáig, de ügyelünk rá, hogy ne vágjuk teljesen át.

Egy serpenyőben megpirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt pirítjuk tovább. Amikor a hagyma megpuhult, hozzákeverünk egy marék reszelt sajtot, és ráöntjük a főzőtejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, és addig kevergetjük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

A kész tölteléket kanállal minden bevágásba belehelyezzük, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlassuk a kenyér belsejében. A tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Az előkészített kenyeret előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-kenyer/