A kenyeret vagy cipót hosszában és keresztben is bevagdossuk egészen az aljáig, de ügyelünk rá, hogy ne vágjuk teljesen át.
Egy serpenyőben megpirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt pirítjuk tovább. Amikor a hagyma megpuhult, hozzákeverünk egy marék reszelt sajtot, és ráöntjük a főzőtejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, és addig kevergetjük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A kész tölteléket kanállal minden bevágásba belehelyezzük, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlassuk a kenyér belsejében. A tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Az előkészített kenyeret előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen tálaljuk.