Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Töltött krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött krumpli egy laktató és egyszerűen elkészíthető étel, amelyben a ropogósra sült burgonya találkozik a sajt, a szalonna, a sonka és a lilahagyma ízével. Ideális vacsorára vagy vendégváró falatnak, hiszen mutatós és kiadós fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A krumplikat héjastól alaposan megmossuk, szükség esetén kefével lesikáljuk és eltávolítjuk a hibás részeket. Ezután minden krumplit keresztben bevagdosunk 3/4 részig, kb 3 milliméter vastag szeletekre úgy, hogy az alja egyben maradjon.

Fűszerezés és sütés:

Az olajat összekeverjük a sült burgonya fűszersóval, majd ecset segítségével bekenjük a krumplikat, ügyelve arra, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt puhára sütjük.

Töltés:

A megsült krumplik vágásaiba sajtszeleteket, lilahagymakarikákat, valamint vékonyra vágott szalonna és sonkaszeleteket teszünk. Ezután a megtöltött krumplikat visszatoljuk a sütőbe és további 10 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a húsfélék és a hagyma pedig átmelegedjenek.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk kolbászkarikákat is vagy variálhatjuk különféle sajtokkal, például füstölt sajttal. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a húst zöldségekkel, például paprikával vagy paradicsommal is helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is