Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 darab burgonya
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg sonka
  • sült burgonya fűszerkeverék
  • 6 dkg camembert (vagy másmilyen sajt)
  • 2 fej lilahagyma
  • olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A krumplikat héjastól alaposan megmossuk, szükség esetén kefével lesikáljuk és eltávolítjuk a hibás részeket. Ezután minden krumplit keresztben bevagdosunk 3/4 részig, kb 3 milliméter vastag szeletekre úgy, hogy az alja egyben maradjon.

Fűszerezés és sütés:

Az olajat összekeverjük a sült burgonya fűszersóval, majd ecset segítségével bekenjük a krumplikat, ügyelve arra, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt puhára sütjük.

Töltés:

A megsült krumplik vágásaiba sajtszeleteket, lilahagymakarikákat, valamint vékonyra vágott szalonna és sonkaszeleteket teszünk. Ezután a megtöltött krumplikat visszatoljuk a sütőbe és további 10 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a húsfélék és a hagyma pedig átmelegedjenek.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk kolbászkarikákat is vagy variálhatjuk különféle sajtokkal, például füstölt sajttal. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a húst zöldségekkel, például paprikával vagy paradicsommal is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-krumpli-8/