Előkészítés:
A krumplikat héjastól alaposan megmossuk, szükség esetén kefével lesikáljuk és eltávolítjuk a hibás részeket. Ezután minden krumplit keresztben bevagdosunk 3/4 részig, kb 3 milliméter vastag szeletekre úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Fűszerezés és sütés:
Az olajat összekeverjük a sült burgonya fűszersóval, majd ecset segítségével bekenjük a krumplikat, ügyelve arra, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt puhára sütjük.
Töltés:
A megsült krumplik vágásaiba sajtszeleteket, lilahagymakarikákat, valamint vékonyra vágott szalonna és sonkaszeleteket teszünk. Ezután a megtöltött krumplikat visszatoljuk a sütőbe és további 10 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon, a húsfélék és a hagyma pedig átmelegedjenek.
Tipp:
A töltelékhez adhatunk kolbászkarikákat is vagy variálhatjuk különféle sajtokkal, például füstölt sajttal. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a húst zöldségekkel, például paprikával vagy paradicsommal is helyettesíthetjük.