Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött, sült alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab alma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 4 darab vajkaramella
  • 5 dkg dió
  • szóráshoz fahéjas porcukor

Elkészítése

Az almák tetejét levágjuk, majd óvatosan kivágjuk a magházát. Figyeljünk, hogy az almák alját nehogy kivágjuk.

A dióbelet apróra vágjuk és egy edénybe tesszük. A vajkaramellát durvára vágjuk és a dióhoz adjuk. A lekvárt szintén az edénybe tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat és az almák belsejébe töltjük azt.

Az almákat szilikonos lappal bélelt, magas falú tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe helyezzük. Az almákat kb 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.

Az sült almákat fahéjas porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-sult-alma-2/