Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött tócsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tócsihoz

  • 8 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • liszt
  • só
  • bors

Raguhoz

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

Tócsi elkészítése

A burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű, nem folyós masszát kapjunk. Kevés olajjal kikent serpenyőben, kb. fél-1 cm vastagra elkenve megsütjük, mint egy palacsintát.

Ragu készítése

A felaprított vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Lehúzva a tűzről pirospaprikával ízesítjük, majd a tejfölt belekeverjük. A reszelt fokhagymát a végén adjuk hozzá, hogy megőrizze intenzív ízét.

Összeállítás

A megsült tócsik felére rátesszük a ragut, megszórjuk reszelt sajttal, majd félbehajtjuk.

Tipp

A darált hús helyett virslivel vagy kolbásszal is elkészíthető. A ragu kukoricával vagy más zöldségekkel feldobva még gazdagabb ízű lesz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-tocsi/