Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött virsli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 pár virsli
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db csemege uborka
  • só
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Előkészítés

A hagymát és a csemegeuborkát apróra felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük a túróval és a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, és meghintjük pirospaprikával, hogy ízes és színes tölteléket kapjunk.

Töltés

A virsliket hosszában bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk ketté. A bevágott részt megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a megtöltött virsliket kiolajozott tepsibe helyezzük.

Sütés

Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük, amíg a virslik kezdnek szépen megpirulni. Mielőtt teljesen megsülnének, kivesszük a tepsit, és a virslik tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe további 5 percre, hogy a sajt ráolvadjon és aranybarnára süljön.

Tálalás

Forrón kínáljuk, friss kenyérrel vagy salátával.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-virsli/