Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Töltött zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött zsemle egyszerű és laktató fogás, amit gyorsan elkészíthetünk vacsorára vagy vendégvárónak. A ropogósra sült zsemlék belsejében ízletes, szalámis-tojásos töltelék bújik meg, sajttal a tetején.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.08.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a szalámit, a lilahagymát és a csemegeuborkát felkockázzuk, majd a kikapart zsemle belsejével és ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

(A töltelékbe kerülhet sonkakocka vagy sajt is, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni.)

Töltés

A zsemlék belsejét megkenjük egy kevés tejjel, majd megtöltjük a masszával. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Sütés

A zsemléket olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A tölteléket ízesíthetjük apróra vágott friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is. Melegen a legfinomabb, de hidegen is jó vendégváró falat.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is