Elkészítése
Előkészítés
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a szalámit, a lilahagymát és a csemegeuborkát felkockázzuk, majd a kikapart zsemle belsejével és ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
(A töltelékbe kerülhet sonkakocka vagy sajt is, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni.)
Töltés
A zsemlék belsejét megkenjük egy kevés tejjel, majd megtöltjük a masszával. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Sütés
A zsemléket olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
A tölteléket ízesíthetjük apróra vágott friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is. Melegen a legfinomabb, de hidegen is jó vendégváró falat.

