Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db zsemle
  • 30 dkg szalámi
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 db csemegeuborka
  • tejföl (ízlés szerint )
  • 1 dl tej
  • só
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítése

Előkészítés

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a szalámit, a lilahagymát és a csemegeuborkát felkockázzuk, majd a kikapart zsemle belsejével és ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

(A töltelékbe kerülhet sonkakocka vagy sajt is, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni.)

Töltés

A zsemlék belsejét megkenjük egy kevés tejjel, majd megtöltjük a masszával. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Sütés

A zsemléket olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A tölteléket ízesíthetjük apróra vágott friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is. Melegen a legfinomabb, de hidegen is jó vendégváró falat.

https://receptneked.wps.hu/gyors/toltott-zsemle-2/