Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 zsemle
- 50 ml tej
Töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 1 tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 120 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 30 g tejföl
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.
Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.
Töltelék készítése:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.
Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.
A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

