Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 zsemle 50 ml tej Töltelékhez: 500 g tehéntúró (félzsíros) 1 tojássárgája 100 g kristálycukor 120 g tejföl 1 citrom reszelt héja Tetejére: 30 g tejföl Elkészítése: A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk. Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 zsemle
  • 50 ml tej

Töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 1 tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 120 g tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 30 g tejföl


Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.

Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.

Töltelék készítése:

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.

Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.

A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is