Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túró gombóc egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 0,5 kg túró
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 1,5 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 2 csipet só

Tetejére

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj (a morzsa pirításához )
  • tejföl
  • cukor

Elkészítése

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a tojást, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. Ha van rá lehetőség, érdemes robotgéppel dolgozni, hogy a túró krémesebb állagú legyen.

Közben egy nagy fazékban vizet forralunk.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a gyöngyözve forró vízbe tesszük őket. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük őket.

A gombócokat a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és tejföllel, valamint cukorral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/turo-gomboc-egyszeruen/