Elkészítése
A tejet felforraljuk a sóval, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a búzadarát, ezután takaréklángon sűrűre főzzük.
Lefedve hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vaníliát, a citrom héját, a cukrot, az útifűmaghéjat, végül a túrót, amit villával jól áttörünk.
Fagyis kanállal mérjük ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. Egy vágódeszkát bevonunk frissentartó fóliával és erre sorakoztatjuk a kész gombócokat.
Az olajat felhevítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítjuk.
Ebben az ízes morzsában forgatjuk meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kevés cukorral meghintve tálaljuk.
Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.
Jó étvágyat kívánok!


