Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc főzés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Túrógombóchoz:

  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma (vagy egy tasak vaníliás cukor)
  • 2 evőkanál cukor
  • 40 dkg tehéntúró
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • citromhéj
  • csipet só

Forgatásához:

  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál aprószemű zabpehely
  • cukor

Elkészítése

A tejet felforraljuk a sóval, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a búzadarát, ezután takaréklángon sűrűre főzzük.

Lefedve hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vaníliát, a citrom héját, a cukrot, az útifűmaghéjat, végül a túrót, amit villával jól áttörünk.

Fagyis kanállal mérjük ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. Egy vágódeszkát bevonunk frissentartó fóliával és erre sorakoztatjuk a kész gombócokat.

Az olajat felhevítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítjuk.

Ebben az ízes morzsában forgatjuk meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kevés cukorral meghintve tálaljuk.

Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/turogomboc-fozes-nelkul/