Elkészítése
A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük robotgéppel. A tojást és a tojássárgáját hozzáadjuk és krémesre keverjük.
A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük, leszűrjük, megmossuk és szárazra töröljük.
Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is és rudat formálunk a túrós masszából, majd ezután kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Vizet forralunk egy edényben.
Lisztes kézzel dolgozzunk mindig! A tenyerünkre teszünk egy tésztát, majd abba a barackot, majd összezárjuk és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.
Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük.
Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot tesszük, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a kész gombócokat.
Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!

