Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc őszibarackkal töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 g vaj
  • 0,5 darab citrom héja
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 500 g túró (krémes )
  • 180 g finomliszt (plusz kevés a formázáshoz)
  • 1 darab őszibarack konzerv

Forgatáshoz

  • 100 g mandula
  • 70 g kókuszreszelék
  • 50 g vaníliás cukor

Tálaláshoz

  • lekvár (vagy vaníliaszósz)

Elkészítése

A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük robotgéppel. A tojást és a tojássárgáját hozzáadjuk és krémesre keverjük.

A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.

Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük, leszűrjük, megmossuk és szárazra töröljük.

Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is és rudat formálunk a túrós masszából, majd ezután kb 2 cm-es darabokra vágjuk.

Vizet forralunk egy edényben.

Lisztes kézzel dolgozzunk mindig! A tenyerünkre teszünk egy tésztát, majd abba a barackot, majd összezárjuk és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.

Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük.

Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot tesszük, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a kész gombócokat.

Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/turogomboc-oszibarackkal-toltve/