Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós lepényke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 tojás
  • 6-7 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • esetleg lekvár


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá.

A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a túrós masszába beleforgatjuk a felvert habot és óvatosan az egészet összekeverjük.

Egy serpenyőben bő olajban kisütjük: kanállal beletesszük a meleg olajba a masszát és egy kicsit szétlapítjuk a kanál domború oldalával. Mikor megsült az egyik fele, megfordítjuk (elég nehéz átfordítani , mert lágy a massza, ezért próbáld hirtelen, magabiztos mozdulattal átfordítani) és a másik felét is megsütjük.

Kéztörlővel bélelt tálba rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívja. Mikor kisült és valamennyire kihűlt, sárgabaracklekvárral megkenhetjük a tetejét és már fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/turos-lepenyke-2/