Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldséges ételek

Túróval töltött gomba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túróval töltött gomba egy könnyű és egyszerűen elkészíthető fogás, amely előételként, vacsoraként vagy akár köretként is megállja a helyét. A friss zöldfűszerek és a tejföl krémesítik a tölteléket, a sütés után pedig finom, szaftos lesz az étel.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Anikó Győri
Beküldte: 2013.09.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A gombák tönkjét és közepét karalábévájóval óvatosan kikaparjuk (ez leveshez felhasználható). A túrót sóval, borssal és apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. A gombafejeket megtöltjük a fűszeres túróval, majd a tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk.

A paradicsomot és a cukkinit vékonyra szeleteljük, és a megtöltött gombák tetejét ezzel díszítjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a gombák megpuhulnak, és a tejföl kissé megpirul a tetején.

Tipp

A gombák tetejére reszelhetünk sajtot is, amely sütés közben szépen ráolvad. Ha szeretnénk, a túrót egy kevés reszelt fokhagymával vagy apróra vágott snidlinggel is ízesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Anikó Győri
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is