Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Köretek receptjei

Újhagymás spárgapüré grillezett füstölt sonkával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 szelet füstölt főtt sonka (kötözött is lehet) A spárgapüréhez: 250 g fehér spárga 1 csomag újhagyma frissen őrölt só bors 3 merőkanál alaplé (csont, hús, zöldség) 1 pohár natúr joghurt (150 g) 1 ek étkezési keményítő 1 kk citromlé kevés olívaolaj (vagy napraforgó) Elkészítése: Az ujjnyi vastag sonkaszeleteket serpenyőben, vagy grillrácson, esetleg sütőben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt főtt sonka (kötözött is lehet)

A spárgapüréhez:

  • 250 g fehér spárga
  • 1 csomag újhagyma
  • frissen őrölt só
  • bors
  • 3 merőkanál alaplé (csont, hús, zöldség)
  • 1 pohár natúr joghurt (150 g)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk citromlé
  • kevés olívaolaj (vagy napraforgó)


Elkészítése:

Az ujjnyi vastag sonkaszeleteket serpenyőben, vagy grillrácson, esetleg sütőben rövid ideig mindkét oldalán átsütjük fűszerezés nélkül.

A spárgákat meghámozzuk, sós, forró vízben kevés ideig megfőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk úgy, hogy a zöldjéből is jusson hozzá bőségesen. Kevés olívaolajon, serpenyőben enyhén megpirítjuk a középen kettévágott spárgák sípos részét (fontos, hogy enyhén karamellizálódjon körös-körül), majd kivesszük a serpenyőből.

Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott újhagymát is. Hozzáadjuk a spárgák azon részeit, amiket nem pirítottunk, darabokra vágva. Együtt dinszteljük, majd felöntjük 3 merőkanál alaplével, és kevés citromlét öntünk hozzá.

Hozzátesszük a karamellizált spárgasípokat is. Addig főzzük, míg az alaplé mennyisége a felére csökken. Közben sózzuk, borsozzuk. Az így létrejött keveréket botmixerrel jól átdolgozzuk.Végül a joghurtban elkeverünk egy kanál keményítőt, és a püréhez keverve az egészet felforraljuk. Laza krumplipüré állagú krémet kell kapnunk, ezzel tálaljuk a grillezett sonkát.

[box style=”info”]A krém selymes, az újhagyma és a joghurt miatt pikáns, a rövid pirítás miatt komplex íze van, kitűnő harmóniában van a sült sonka füstös, sós ízével.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is