Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Villámgyors hacsapuri

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 tojás 1 csésze tej 1 csésze liszt 250 gramm túró 30 gramm vaj vagy 2 ek olívaolaj 50 gramm trappista sajt 1 csapott teáskanál só A mérőcsésze 2,5 dl-es Elkészítése: A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze liszt
  • 250 gramm túró
  • 30 gramm vaj vagy 2 ek olívaolaj
  • 50 gramm trappista sajt
  • 1 csapott teáskanál só

A mérőcsésze 2,5 dl-es

Elkészítése:

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt is a tésztához vegyítettem. A csapott teáskanál sónak előbb csak a felét kevertem bele, de kellett a másik fele is (kóstolás!).

Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt körbekentem 2 evőkanál olívaolajjal, felforrósítottam. Beleöntöttem a tésztát, elegyengettem és egy percig erős tűzön megkapattam, majd mérsékelt tűzön fedő alatt sütöttem, míg az alsó fele pirosra sült.

Ekkor két falapát segítségével óvatosan megfordítottam és már fedő nélkül, erősebb lángon fejeztem be a sütést.

Meleg, de már nem forró állapotban szeleteltem és azonnal fogyasztottuk.

[box style=”info”]A hacsapuri eredetileg egy grúz lepénykenyér, amelynek élesztős, munkaigényesebb változata is van. A grúzok sulugunit – sós, savanyú sajtféleséggel készítik, de mivel nálunk az nincs, félzsíros tehéntúróval helyettesíthető.

Bármilyen kemény sajt megfelel. A só mennyisége a sajt sósságától függhet, ezért tanácsos a nyers tésztát megkóstolni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Orosz Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is