Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Virslifelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az egy evőkanálnyi lisztet. Lassan hozzáadunk 3 dl vizet, és folyamatos keverés mellett 10 percig forraljuk, hogy sűrű, sodó állagú szószt kapjunk. Ha a szósz kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, simára, krémszerűre dolgozva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük, akár csípős fűszerekkel is. Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtisztított, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tukora Melinda
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az egy evőkanálnyi lisztet. Lassan hozzáadunk 3 dl vizet, és folyamatos keverés mellett 10 percig forraljuk, hogy sűrű, sodó állagú szószt kapjunk. Ha a szósz kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, simára, krémszerűre dolgozva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük, akár csípős fűszerekkel is.

Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtisztított, hosszában kettévágott virslik felét a tál aljára helyezzük. Ráöntjük a kihűlt szósz felét, megszórjuk sajttal, majd rátesszük a maradék virslit, és végül leöntjük a maradék szósszal. A tetejére reszelt sajtot és sajtszeleteket helyezünk, hogy a teteje ropogósra süljön.

Nem előmelegített sütőben (jénaiban kb. 25 percig), tepsiben előmelegített sütőben 20 perc alatt sütjük készre. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tukora Melinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is