A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az egy evőkanálnyi lisztet. Lassan hozzáadunk 3 dl vizet, és folyamatos keverés mellett 10 percig forraljuk, hogy sűrű, sodó állagú szószt kapjunk. Ha a szósz kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, simára, krémszerűre dolgozva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük, akár csípős fűszerekkel is.
Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtisztított, hosszában kettévágott virslik felét a tál aljára helyezzük. Ráöntjük a kihűlt szósz felét, megszórjuk sajttal, majd rátesszük a maradék virslit, és végül leöntjük a maradék szósszal. A tetejére reszelt sajtot és sajtszeleteket helyezünk, hogy a teteje ropogósra süljön.
Nem előmelegített sütőben (jénaiban kb. 25 percig), tepsiben előmelegített sütőben 20 perc alatt sütjük készre. Párolt zöldségekkel tálaljuk.