Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslifelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 pár virsli (sajtos, füstölt, bármilyen lehet)
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 12 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • bors
  • só
  • fűszerek (ízlés szerint )

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az egy evőkanálnyi lisztet. Lassan hozzáadunk 3 dl vizet, és folyamatos keverés mellett 10 percig forraljuk, hogy sűrű, sodó állagú szószt kapjunk. Ha a szósz kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, simára, krémszerűre dolgozva. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük, akár csípős fűszerekkel is.

Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtisztított, hosszában kettévágott virslik felét a tál aljára helyezzük. Ráöntjük a kihűlt szósz felét, megszórjuk sajttal, majd rátesszük a maradék virslit, és végül leöntjük a maradék szósszal. A tetejére reszelt sajtot és sajtszeleteket helyezünk, hogy a teteje ropogósra süljön.

Nem előmelegített sütőben (jénaiban kb. 25 percig), tepsiben előmelegített sütőben 20 perc alatt sütjük készre. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/virslifelfujt/