Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- fél l víz
- 4 ek kukoricaliszt
- 4 ek zabpehely (GM)
- 1 pár virsli
- 2 ek szőlőmagolaj
- só
- Erős Pista
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- fokhagyma
A beforgatáshoz:
- kukoricaliszt /GM morzsa
A sütéshez:
- kókuszzsír
Elkészítése:
A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is.
Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet).
A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat.
Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.
[box style=”info”]GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett![/box]