Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis hajdina krokett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • fél l víz
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 4 ek zabpehely (GM)
  • 1 pár virsli
  • 2 ek szőlőmagolaj
  • só
  • Erős Pista
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma

A beforgatáshoz:

  • kukoricaliszt /GM morzsa

A sütéshez:

  • kókuszzsír


Elkészítése:

A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is.

Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet).

A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat.

Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.

[box style=”info”]GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett![/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/virslis-hajdina-krokett/