Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis paprikás burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 csomag füstölt virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 csomag tarhonya
  • delikát
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a fűszereket ízlés szerint, így egy ízes alaplevet kapunk. Felkarikázzuk a virslit, majd hozzáadjuk az alapléhez. Ezt követően beleöntjük a burgonyát, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.

Amikor a burgonya megpuhult, tarhonyát adunk hozzá, a kívánt sűrűség eléréséhez. Addig főzzük, amíg a tarhonya is teljesen megpuhul. Tálaláskor savanyúsággal vagy más körettel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/virslis-paprikas-burgonya/