Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1/2 tk só
- 1 tojás
- 0,5 dl víz
A töltelékhez:
- 3 pár virsli
- 15dkg kolozsvári szalonna
- 2 közepes vöröshagyma
- 2,5 dl tejföl
- 2 felvert tojás
- só, bors
A forma kikenéséhez:
- zsír
- liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a felkarikázott virslivel és a langyosra hűlt hagymás szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett formába tesszük.
Az összekevert töltelékmasszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.


