Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros marharagu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg marhapacsni ( vagy lábszár)
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szem paradicsom
  • száraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselyemcsokrot. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem túl sós, meg is sózzuk.

A nagy kockákra vágott húst belerakjuk, és leöntjük annyi borral, amennyi ellepi. Nagyon lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, jó puhára pároljuk, végül a petrezselyemzöldet kidobjuk belőle. A húst rövid lére sütjük, és spagettivel, szarvacskával vagy galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/vorosboros-marharagu/