Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Yakitori (japán csirkesaslik) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkemell
  • 1 darab póréhagyma
  • 1,5 dl teriyaki szósz

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, majd közepes méretű kockákra vágjuk. A póréhagymát alaposan megmossuk és ujjnyi vastag karikákra szeleteljük.

Nyárs összeállítása:

A csirkedarabokat és a hagymakarikákat felváltva saslikpálcára tűzzük. Ezután a nyársakat megmártjuk a teriyaki szószban, hogy mindenhol befedje.

Sütés:

A bepácolt nyársakat előmelegített grillen vagy grillserpenyőben megsütjük. Sütés közben időnként megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen készüljön el.

Tipp:

Ha erőteljesebb ízt szeretnénk, a nyársakat sütés előtt legalább fél órára hagyjuk a teriyaki szószban pácolódni. Köretként párolt rizst vagy friss salátát kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/gyors/yakitori-japan-csirkesaslik/