Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zelleres-sajtos gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag erdei gombakrémleves
  • 5 evőkanál tejföl
  • zellerzöld
  • 50 dkg szeletelt csiperke (fagyasztottat használtam)
  • reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • újburgonya
  • zsír

Elkészítése

Egy serpenyőben zsírt hevítünk és az aprított hagymákat elkezdjük benne dinsztelni. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, majd néhány percig pároljuk. Mivel fagyasztott gombát használtam így kevesebb idő kellett, viszont több levet engedett, ami nem baj, mert a levesporhoz úgyis kell.

A burgonyát megmossuk, daraboljuk és némi zsír és só kíséretében egy tepsiben megsütjük.

Amíg a gomba és a burgonya készül, felaprítjuk a zellerzöldet (petrezselyem híján) és a levesport elkeverjük a tejföllel. Hozzáöntjük a gombához és felforraljuk.

A zellerzöldből adunk a burgonyához és a gombához is. A reszelt sajtot is elkeverjük benne és melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/zelleres-sajtos-gomba/