Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbab fasírt egy könnyen elkészíthető, húsmentes étel, amely remek választás főételként vagy köretként is. A zöldbab és a fűszerek együtt finom, omlós belsőt, a zsemlemorzsa pedig ropogós külsőt ad neki.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a zöldbabhoz adjuk.

Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, ételízesítőt és fűszerpaprikát. Kevés zsemlemorzsát is adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A masszából pogácsákat formázunk, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.

Tipp

A fasírtot feldobhatjuk friss zöldfűszerekkel, például apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral. Ha változatosabb panírt szeretnénk, szezámmaggal vagy lenmaggal kevert zsemlemorzsába is forgathatjuk a pogácsákat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is