Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbab fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 2 db tojás
  • 2 db száraz zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • delikát
  • bors
  • fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a zöldbabhoz adjuk.

Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, ételízesítőt és fűszerpaprikát. Kevés zsemlemorzsát is adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A masszából pogácsákat formázunk, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.

Tipp

A fasírtot feldobhatjuk friss zöldfűszerekkel, például apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral. Ha változatosabb panírt szeretnénk, szezámmaggal vagy lenmaggal kevert zsemlemorzsába is forgathatjuk a pogácsákat.

https://receptneked.wps.hu/gyors/zoldbab-fasirt-2/