A zöldbabot megtisztítjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a zöldbabhoz adjuk.
Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, ételízesítőt és fűszerpaprikát. Kevés zsemlemorzsát is adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából pogácsákat formázunk, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
Tipp
A fasírtot feldobhatjuk friss zöldfűszerekkel, például apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral. Ha változatosabb panírt szeretnénk, szezámmaggal vagy lenmaggal kevert zsemlemorzsába is forgathatjuk a pogácsákat.