Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 ujjnyi füstölt szalonna
  • zöldborsó
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 kanál zsír

Elkészítése

A zsírban egyszerre megdinszteljük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a felkockázott vöröshagymákat, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a megmosott, kockára vágott májat, fehéredésig átforgatjuk a szalonnás vöröshagymás zsírban.

Beletesszük a zöldborsót, majd felöntjük egy kevés vízzel. (nem kell sok víz rá ), ezután fűszerezzük, a sót csak a végén tesszük bele, mert a szalonnától így is lesz íze. Ha nagyon elfőne a leve, pótoljuk még vízzel. Ha a borsó és a máj is puha, tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/gyors/zoldborsos-csirkemaj/