Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós rizseshús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab csirkemell filé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl zöldborsó
  • 3 dl rizs
  • 1 darab tyúkhúsleves kocka
  • só
  • bors
  • chili pehely

Elkészítése

A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst.

Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és meghintjük a fűszerekkel. Felöntjük 9 dl vízzel és forrás után lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a megmosott rizst és a zöldborsót. Rövid főzés után, amikor már alig van leve, akkor levesszük a tűzről és lefedjük. Így várjuk meg, hogy a rizs megpuhuljon és magába szívja a vizet.

Tipp

Ha ízesebbé szeretnénk tenni, egy kevés fokhagymát is piríthatunk a hagymával, vagy akár egy kis citromlevet is adhatunk hozzá a végén, hogy friss ízt adjon az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/gyors/zoldborsos-rizseshus/