Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Fűszeres zabkásához: 7 dkg zabpehely 2 dl csirkealaplé 3 dkg vaj 1 csokor petrezselyemzöld snidling (ízlés szerint) Pirított gombához: 30 dkg gomba (pl csiperke) kakukkfű só őrölt fehérbors szerecsendió 3 ek olívaolaj Elkészítése: A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítsük. A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Fűszeres zabkásához:

  • 7 dkg zabpehely
  • 2 dl csirkealaplé
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • snidling (ízlés szerint)

Pirított gombához:

  • 30 dkg gomba (pl csiperke)
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 3 ek olívaolaj


Elkészítése:

A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval vagy turmixgéppel pépesítsük.

A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, különben nagyon ragacsos lesz a kása).

Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirkealaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet és keverjük alaposan össze. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres vaj keverékét és keverjük óvatosan össze.
Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről és aprítsuk fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.

Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk még a gomba teljesen zsírjára sül és szép aranybarna színt kap (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).

Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is