Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldsaláta gazdagon árvácska szemekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej aláta
  • 8 szál medvehagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 főtt tojás
  • 1 doboz paradicsomos makréla halkonzerv (170 g )
  • 5 darab árvácska virág
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • kevés balzsamecet
  • só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kevés víz
  • fekete olívabogyó

Elkészítése

A saláta leveleit tetszés szerint összetépkedjük. A medvehagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.

Egy salátás tálban a mustárt az olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a sót, majd a vizet, végül lazán beleforgatjuk a salátát és a medvehagymát. A közepébe helyezzük a levétől leszűrt halszeleteket.

Gazdagítjuk a paradicsommal, olívabogyóval és a tojással, majd árvácska virággal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/zoldsalata-gazdagon-arvacska-szemekkel/