Hozzávalók:
- kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
- 1 ek kacsa vagy libazsír
- 1 csapott ek mustár
- 1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma
- só
- bors
- továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak
Elkészítése:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.
A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!
[box style=”info”]Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.
Biztos emlékeztek rá, hogy iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal 😛
[/box]