Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsidó tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
  • 1 ek kacsa vagy libazsír
  • 1 csapott ek mustár
  • 1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma
  • só
  • bors
  • továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak


Elkészítése:

A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!
[box style=”info”]Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.
Biztos emlékeztek rá, hogy iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal 😛
[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/zsido-tojas/