Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű sertésmáj
- só,bors,
- mellé savanyúság és kenyér
Elkészítése:
A sertésmájat 2-3 centis vastagságú szeletekre vágjuk és forró zsírban megsütjük (amint beletesszük a zsírba kicsit össze is ugrik a máj, ezért szeleteljük vékonyra, és persze szeret a zsír fröcskölni így vigyázzunk a kezünre ).
Folyton ellenőrizzük,amikor megszúrjuk és nem jön belőle véres lé azonnal vegyük is ki. Ha tovább sütjük megkeményedik. Azonnal sózzuk-bőven borsozzuk és friss kenyérrel, savanyúsággal azonnal meg is esszük,de magában is nagyon finom.
[box style=”info”]Disznóvágások alkalmával nálunk mindig szerepel ez az egyszerű étel és előfordul hétköznap is sütök. Ki ne szeretné? Mi imádjuk az biztos, aki még nem evett ilyet próbálja ki 😀 Disznózsírban sütve az igazi.[/box]