Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Mézes-mustáros hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes-mustáros hús egyszerre édeskés és pikáns, krémes tejszínes mártásban készül. Könnyen variálható, hiszen bármilyen húsból elkészíthető, és a szaftos szósz rizshez vagy tésztához is tökéletesen illik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Druanita
Beküldte: 2013.11.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús és zöldség előkészítése

A húst alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk. A répát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.

Pirítás és főzés

Egy nagyobb edényben az olajat és a mézet felhevítjük, majd megpirítjuk benne a húsdarabokat, amíg minden oldaluk szépen kifehéredik. Sóval és borssal ízesítjük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a mustárt és a reszelt répát is. Fedő alatt puhára főzzük a húst, és ha szükséges, kevés liszttel besűrítjük a mártást.

Tálalás

Forrón tálaljuk, köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, tehetünk bele egy kevés reszelt gyömbért is, amely jól harmonizál a mézes-mustáros szósszal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Druanita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is