Elkészítése
Hús és zöldség előkészítése
A húst alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk. A répát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.
Pirítás és főzés
Egy nagyobb edényben az olajat és a mézet felhevítjük, majd megpirítjuk benne a húsdarabokat, amíg minden oldaluk szépen kifehéredik. Sóval és borssal ízesítjük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a mustárt és a reszelt répát is. Fedő alatt puhára főzzük a húst, és ha szükséges, kevés liszttel besűrítjük a mártást.
Tálalás
Forrón tálaljuk, köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Tipp
Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, tehetünk bele egy kevés reszelt gyömbért is, amely jól harmonizál a mézes-mustáros szósszal.
