Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mustáros hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 kg sertés comb (de lehet csirke is )
  • 1 nagy szál sárgarépa

Elkészítése

Hús és zöldség előkészítése

A húst alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk. A répát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.

Pirítás és főzés

Egy nagyobb edényben az olajat és a mézet felhevítjük, majd megpirítjuk benne a húsdarabokat, amíg minden oldaluk szépen kifehéredik. Sóval és borssal ízesítjük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a mustárt és a reszelt répát is. Fedő alatt puhára főzzük a húst, és ha szükséges, kevés liszttel besűrítjük a mártást.

Tálalás

Forrón tálaljuk, köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, tehetünk bele egy kevés reszelt gyömbért is, amely jól harmonizál a mézes-mustáros szósszal.

https://receptneked.wps.hu/gyors/zsuzska-mezes-mustaros-husija/