Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Afrikai harcsa sörtésztában medvehagymás burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl világosbarna sör
  • olaj a sütéshez
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg medvehagyma aprítva
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet és a látható szálkákat eltávolítjuk.

Kissé besózzuk, letakarjuk és sütésig a hűtőbe tesszük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.

Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).

Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk és egyenként belemártjuk a masszába. Kissé lecsepegtetjük és a forró, de nem túlhevített olajban aranybarnára sütjük.

Köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborkasalátával ettük.

https://receptneked.wps.hu/halak/afrikai-harcsa-sortesztaban-medvehagymas-burgonyaval/