Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Afrikai harcsafilé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halszeleteket megsózzuk, citromlevet csepegtetünk rájuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd kicsit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

A besamel mártáshoz

A tetejére

A körethez

Elkészítése

A halszeleteket megsózzuk, citromlevet csepegtetünk rájuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk.

A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük, oldalanként kb. 1-1 percig. A tepsibe vagy jénaiba helyezzük őket egymás mellé, mindegyik szeletre karfiolt halmozunk, majd bevonjuk a besamel mártással, habzsákkal vagy kanállal. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük, majd zöldségfűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is