Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Afrikai harcsafilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet afrikai harcsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • só
  • 40 dkg karfiol

A besamel mártáshoz

  • 0,5 liter tej
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg finomliszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő

A tetejére

  • 15 dkg reszelt sajt

A körethez

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 4 db paprika
  • őrölt fehérbors
  • olaj
  • ételízesítő

Elkészítése

A halszeleteket megsózzuk, citromlevet csepegtetünk rájuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk.

A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük, oldalanként kb. 1-1 percig. A tepsibe vagy jénaiba helyezzük őket egymás mellé, mindegyik szeletre karfiolt halmozunk, majd bevonjuk a besamel mártással, habzsákkal vagy kanállal. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük, majd zöldségfűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/halak/afrikai-harcsafile/