A halszeleteket megsózzuk, citromlevet csepegtetünk rájuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, a karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és állandó keverés mellett addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük, oldalanként kb. 1-1 percig. A tepsibe vagy jénaiba helyezzük őket egymás mellé, mindegyik szeletre karfiolt halmozunk, majd bevonjuk a besamel mártással, habzsákkal vagy kanállal. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük, majd zöldségfűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!