Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Angolna pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A konyhakészre előkészített angolnát daraboljuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát, utána mossuk le a sót a halról.Süssük meg ki a feldarabolt szalonnát, majd a hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Ezután keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket. Öntsük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2024.03.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A konyhakészre előkészített angolnát daraboljuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát, utána mossuk le a sót a halról.Süssük meg ki a feldarabolt szalonnát, majd a hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Ezután keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket. Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 40-50 perc alatt főzzük készre.Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is