A konyhakészre előkészített angolnát daraboljuk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni a sóban 1-2 órát, utána mossuk le a sót a halról.Süssük meg ki a feldarabolt szalonnát, majd a hagymát dinszteljük meg a szalonna zsírján. Ezután adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Ezután keverjük el benne a fűszerpaprikát és hal fűszerkeveréket. Öntsük fel kb 2 liter vízzel, majd alacsony lángon főzzük kb 1 órát az alaplevet.Amikor a hagyma, a paprika és a paradicsom is szétfőtt, készen van az alaplevünk. Tegyük bele a halhúst és 40-50 perc alatt főzzük készre.Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük sóval, borssal tálalás előtt.Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel. Csipetke illik hozzá a legjobban.