Elkészítése
A halat filézzük ki, majd a filékre facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel és hagyjuk legalább fél órán át állni, hogy az ízek jól átjárják.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele a halfilét a bőrös felével lefelé (a bőrös felét töröljük szárazra egy papírtörlővel mielőtt a zsiradékba helyeznénk).
Ezután közepes hőmérsékleten, locsolgatva süssük kb 10 percig hogy a halhús kellően átsüljön és a bőre jó ropogós legyen.
Tipp: A filézéskor visszamaradt csontokból főzzünk pl egy halalaplevet, melyet halleves készítéséhez feltudunk majd használni.
A császárszalonnát vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát, süssük pár percig, hogy színt kapjon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és szórjuk meg a pirospaprikával.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, öntsük fel a főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a piros aranyat és főzzük pár percig hogy a szalonna puhára főjön.
A tejfölt keverjük simára liszttel és egy kevéske vízzel, majd öntsük a szalonnás gombára és kevergetve addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön a szaftja.
A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy tányérra, hogy lehűljön (pár pillanat elég neki, így rögtön öntsük át, mert különben megég a serpenyőben és keserű lesz).
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.
Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk és szórjuk meg a pörkölt mákkal, majd alaposan keverjük össze.









