Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Aranydurbincs bakonyi módra mákos metélttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halat filézzük ki, majd a filékre facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel és hagyjuk legalább fél órán át állni, hogy az ízek jól átjárják. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele a halfilét a bőrös felével lefelé (a bőrös felét töröljük szárazra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2020.12.03.

Halhoz

Gombapaprikáshoz

Mákos metélt

Elkészítése

A halat filézzük ki, majd a filékre facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel és hagyjuk legalább fél órán át állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, majd helyezzük bele a halfilét a bőrös felével lefelé (a bőrös felét töröljük szárazra egy papírtörlővel mielőtt a zsiradékba helyeznénk).

Ezután közepes hőmérsékleten, locsolgatva süssük kb 10 percig hogy a halhús kellően átsüljön és a bőre jó ropogós legyen.

Tipp: A filézéskor visszamaradt csontokból főzzünk pl egy halalaplevet, melyet halleves készítéséhez feltudunk majd használni.

A császárszalonnát vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát, süssük pár percig, hogy színt kapjon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és szórjuk meg a pirospaprikával.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, öntsük fel a főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a piros aranyat és főzzük pár percig hogy a szalonna puhára főjön.

A tejfölt keverjük simára liszttel és egy kevéske vízzel, majd öntsük a szalonnás gombára és kevergetve addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön a szaftja.

A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy tányérra, hogy lehűljön (pár pillanat elég neki, így rögtön öntsük át, mert különben megég a serpenyőben és keserű lesz).

A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.

Egy edényben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, sózzuk és szórjuk meg a pörkölt mákkal, majd alaposan keverjük össze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is