Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borban párolt tőkehalfilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 tőkehalfilé szelet
  • paradicsom
  • meghámozva
  • felszeletelve
  • mozzarella
  • felszeletelve
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl fehérbor
  • egy marék friss bazsalikom
  • só
  • bors

Elkészítése

 Tépjen 4 akkora lapot az alufóliából, amelyen el fog férni egy-egy tőkehalfilé, és a hozzávalók. A halakat helyezze rá az alufóliákra, sózza, borsozza őket, majd a maradék hozzávalókat is halmozza-öntse rájuk. A fóliákból csináljon olyan batyukat, amelyből a sütés közben nem párolog el a bor.

200-220 fokra előmelegített sütőben süsse meg a halakat mindösszesen 15-20 perc alatt. A tőkehalfilét vajban párolt burgonyával, vagy zöldségekkel kínálja.

A borban párolt tőkehalfilé mellé egy könnyű, fehér száraz bort, mondjuk olaszrizlinget ajánlanék.

 

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/halak/borban-parolt-tokehalfile/