Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott vadlazac
- 1 teáskanál színes bors
- ízlés szerint só
- 1/2 citrom
- 2 evőkanál folyékony margarin
A körethez:
- 1 fej jégsaláta
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1 teáskanál mustár
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál méz
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A lazacot négybe vágjuk, megmossuk, majd teljesen megszárítjuk. Enyhén besózzuk, megszórjuk a borssal, majd 20 percig pihentetjük.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük rajta a halat.
A salátát megmossuk, megszáírjuk és apróra vágjuk az újhagymával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, mustárral és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és a citrom levével. A hagymás és a salátát beleforgatjuk, majd a hallal tálaljuk.