Elkészítése
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb darabokra szeleteljük. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a hagymát, valamint az újhagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd néhány percig együtt pároljuk őket.
Lehúzzuk a lábost a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a felkockázott busafilét, és óvatosan összeforgatjuk az alapanyagokat. Ha szaftosabbra szeretnénk a pörköltet, egy pohár vizet is önthetünk hozzá.
A pörköltet közepes lángon 15-20 percig főzzük, amíg a hal átfő és a szaft ízletesen összeér.
Tálalhatjuk túrós csuszával, szarvacska tésztával vagy friss kenyérrel. Egy könnyű saláta tökéletes kiegészítője lehet az ételnek.
