Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Busapörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg busafilé
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 köteg újhagyma
  • 1 db pirospaprika (kaliforniai, vagy kápia)
  • 1-2 db paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb darabokra szeleteljük. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a hagymát, valamint az újhagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd néhány percig együtt pároljuk őket.

Lehúzzuk a lábost a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a felkockázott busafilét, és óvatosan összeforgatjuk az alapanyagokat. Ha szaftosabbra szeretnénk a pörköltet, egy pohár vizet is önthetünk hozzá.

A pörköltet közepes lángon 15-20 percig főzzük, amíg a hal átfő és a szaft ízletesen összeér.

Tálalhatjuk túrós csuszával, szarvacska tésztával vagy friss kenyérrel. Egy könnyű saláta tökéletes kiegészítője lehet az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/halak/busaporkolt/