Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cápa harcsa mézes bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pangasius filé
  • só
  • bors
  • méz
  • tojás
  • liszt
  • rizs (a körethez)
  • juharszirup (a tálaláshoz )

Elkészítése

A halszeleteket besózzuk és megborsozzuk, majd vékonyan megkenjük mézzel. A halakat folpackba tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Amíg a hal pihen, elkészítjük a rizsköretet. A rizst megmossuk, és kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük.

A pihentetett halszeleteket lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk, és 180 fokos forró olajban aranyszínűre sütjük. Az elkészült halat papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

A megsült halszeleteket tányérra helyezzük, meglocsoljuk juharsziruppal, és a frissen főtt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/capa-harcsa-mezes-bundaban/